Ευφυής Εκπαίδευση

Ευφυείς Τεχνολογίες για την Εκπαίδευση

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Διαδραστικοί Πίνακες
  • Ιστορίες Εκπαίδευσης
  • SMART Notebook
  • Διαδραστικά θρανία
  • Εκπαιδευτικό Υλικό

Τεχνολογία και εκπαίδευση: η συνέντευξη που μας παραχώρησε η Ε. Γρουσουζάκου, στο alfavita

Το δημοφιλές εκπαιδευτικό δίκτυο alfavita αναδημοσίευσε στις 17/6/2009 τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ευφυή Εκπαίδευση η Ευφροσύνη Γρουσουζάκου από την Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας. Η συνέντευξη αφορά σε θέματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης, τους διαδραστικούς πίνακες, τις on-line κοινότητες εκπαιδευτικών, το e-yliko και άλλα.

Η συνέντευξη της κας Γρουσουζάκου (Ιστορίες Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης, alfavita)

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 27 Ιούνιος 2009 13:05 )
 

Οι διαδραστικοί πίνακες του 8ου Δημοτικού Χίου στα "ΝΕΑ"

Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" έγινε η ιστορία του εξοπλισμού του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου με διαδραστικούς πίνακες SMART Board. Ο κος Νίκος Μάστορας, που συνέταξε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, επικοινώνησε με την Ευφυή Εκπαίδευση και ζήτησε την άδεια μας για να αναδημοσιεύσει μέρος της συνέντευξης που μας είχε παραχωρήσει ο διευθυντής του 8ου Δημοτικού Χίου, κος Μερεσεντζής καθώς και άλλο σχετικό υλικό από τον ιστοτόπο μας.

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 27 Ιούνιος 2009 13:06 ) Περισσότερα...
 

Την πρότυπη "τάξη του μέλλοντος" επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός και υπουργοί

Την πρότυπη "τάξη του μέλλοντος" στο κτίριο της Δια Βίου Μάθησης στη Ριζάρειο Σχολή στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου, συνοδευόμενος από στελέχη της κυβέρνησης. Ο κος Καραμανλής είδε πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας ώστε να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν ουσιαστικά την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 27 Ιούνιος 2009 13:03 ) Περισσότερα...
 

Η Ψηφιακή Τάξη του Μουρεσίου Πηλίου στην alfavita

Στις 3/6/2009 το εκπαιδευτικό ενημερωτικό δίκτυο alfavita αναδημοσίευσε το άρθρο - συνέντευξη της Ευφυούς Εκπαίδευσης σχετικά με την ψηφιακή τάξη που δημιούργησε η έκτη τάξη του Μουρεσίου Μαγνησίας, με εμπνευστή και συντονιστή το δάσκαλο Μανόλη Χειλαδάκη. Το εγχείρημα ξεκίνησε μετά τις διακοπές των χριστουγένων, όταν τα παιδιά αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση να επενδύσουν τα χρήματα από τα κάλαντα για την αγορά ενός μαθητικού φορητού Η/Υ ανά μαθητή. Το εγχείρημα έχει λάβει ήδη αρκετή προβολή και ευχόμαστε να βρει μιμητές, τόσο από το χώρο των εκπαιδευτικών, όσο και από την πλευρά της πολιτείας.

Η συνέντευξη του Μανόλη Χειλαδάκη

Η αναδημοσίευση στην alfavita

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 27 Ιούνιος 2009 13:05 )
 

Ο διαδραστικός πίνακας SMART Board άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στο συνέδριο της Σύρου


Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε ο διαδραστικός πίνακας SMART Board σε όσους παρακολούθησαν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Μαΐου στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο διαδραστικός πίνακας SMART Board της σειράς 600i εγκαταστάθηκε σε κεντρική θέση στην πρότυπη "τάξη του Μέλλοντος" και η Ευφυής Εκπαίδευση ήταν εκεί για να τον υποστηρίξει και να τον παρουσιάσει.

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 27 Ιούνιος 2009 13:06 ) Περισσότερα...
 


Σελίδα 3 από 11

Μοιραστείτε ...

Δείτε ...

Τα βίντεο της Ευφυούς Εκπαίδευσης στο YouTube

Σχολιάστε ...

Βρείτε μας στο