Ευφυής Εκπαίδευση

Ευφυείς Τεχνολογίες για την Εκπαίδευση

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Διαδραστικοί Πίνακες
  • Ιστορίες Εκπαίδευσης
  • SMART Notebook
  • Διαδραστικά θρανία
  • Εκπαιδευτικό Υλικό

Πιλοτικό πρόγραμμα διαδραστικών συστημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Τα διαδραστικά συστήματα, με επίκεντρο τους διαδραστικούς πίνακες, προτίθεται να χρησιμοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας για να εκσυγχρονίσει την υποδομή του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος, όπως προκύπτει από την πρόσκληση που έχει απευθύνει στις σχολικές επιτροπές των Γυμνασίων της χώρας με τίτλο «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής διαδραστικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού στην τάξη για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία». Οι σχολικές επιτροπές καλούνται να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον εξοπλισμό ορισμένων τμημάτων της Α' και Β’ τάξης με διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαλεία. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει πιλοτικό χαρακτήρα.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 17:50 ) Περισσότερα...
 

Η Ευφυής Εκπαίδευση χορηγεί το Aegean Digital

Tην Ευφυή Εκπαίδευση θα έχει ως χορηγό τεχνολογικού εξοπλισμού η τηλεοπτική εκπομπή Aegean Digital που θα προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλήθεια TV». Η εκπομπή θα έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα σχετίζεται με τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Οι παρουσιαστές θα χρησιμοποιούν ένα διαδραστικό πίνακα Smart Board που θα τους διευκολύνει στην παρουσίαση των θεμάτων.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2011 10:53 ) Περισσότερα...
 

Αναγνώριση ελληνικού χειρόγραφου στο SMART Notebook

Η τελευταία έκδοση του SMART Notebook υποστηρίζει ολοκληρωμένη αναγνώριση χειρόγραφων ελληνικών (handwriting recognition). Το χαρακτηριστικό αυτό, που λειτουργούσε άψογα εδώ και χρόνια για τις περισσότερες λατινογενείς γλώσσες, προστέθηκε, πλέον, και στην ελληνική έκδοση του SMART Notebook.


Η αναγνώριση γραφής λειτουργεί, πλέον, και για την ελληνική γλώσσα. Στην Ευφυή Εκπαίδευση δοκιμάσαμε το νέο αυτό χαρακτηριστικό για διαφορετικούς γραφικούς χαρακτήρες και διαστάσεις. Τα συμπεράσματά μας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, αφού οι ελληνικοί χειρόγραφοι χαρακτήρες και λέξεις αναγνωρίζονται από το νέο SMART Notebook ™ εξίσου καλά με τους αντίστοιχους λατινικούς.

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2009 18:30 ) Περισσότερα...
 

Ημερίδα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο Αιγαίο

Με επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα "Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως μοχλός ανάπτυξης 2009" που πραγματοποιήθηκε στη Χίο στις 17 Δεκεμβρίου και στην οποία η Ευφυής Εκπαίδευση ήταν ο κύριος χορηγός.

Την ημερίδα διοργάνωσε η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, με συνδιοργανωτή το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Την ημερίδα χαιρέτισαν (α) η Bουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή με επιστολή της και (β) ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Καθηγητής του Τ.Μ.Ο.Δ. Γιάννης Γκιάλας. Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο όμιλος ΜΜΕ «Αλήθεια».


Ο αντυπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Γκιάλας

Θεματικά, οι εισηγήσεις που εκφωνήθηκαν αφορούσαν στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών από τον πολίτη, την αξιοποίησή τους για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών και την κατασκευή υποδομής στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, στη δημόσια διοίκηση, στην εκπαίδευση και στην ενημέρωση. Κάθε ένας από τους προσκεκλημένους ομιλητές εκπροσωπούσε ένα συγκεκριμένο πεδίο εφαρμογής των ψηφιακών τεχνολογιών, στο οποίο είναι ειδικός και διακεκριμένος.

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 12:24 ) Περισσότερα...
 

Χορηγία στην Κιβωτό του Κόσμου

Η Ευφυής Εκπαίδευση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη χορηγία σύγχρονων τεχνολογικών μέσων στο ίδρυμα «Κιβωτός του Κόσμου» για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής του υποδομής. Η ενέργεια αυτή δηλώνει την έμπρακτη στήριξη της εταιρίας μας στη δραστηριότητα και τους σκοπούς του ιδρύματος, «που ανακουφίζει» παιδιά και νέους από «τη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστιες , την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση και την αγραμματoσύνη».

Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 27 Ιούνιος 2009 13:05 ) Περισσότερα...
 


Σελίδα 2 από 11

Μοιραστείτε ...

Δείτε ...

Τα βίντεο της Ευφυούς Εκπαίδευσης στο YouTube

Σχολιάστε ...

Βρείτε μας στο