Ευφυής Εκπαίδευση

Ευφυείς Τεχνολογίες για την Εκπαίδευση

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • Διαδραστικοί Πίνακες
  • Ιστορίες Εκπαίδευσης
  • SMART Notebook
  • Διαδραστικά θρανία
  • Εκπαιδευτικό Υλικό
Τμήμα Ευφυούς Εκπαίδευσης

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση»

E-mail Εκτύπωση PDF

Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή «Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση» θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κόρινθο από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου και διοργανώνεται από το ΕΤΠΕ και οικοδεσπότη το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η Ευφυής Εκπαίδευση δίνει το παρόν στις ερευνητικές εξελίξεις στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, ενώ έχει συμμετάσχει επικουρικά στη διεξαγωγή έρευνας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με τη χρήση των φορητών Η/Υ στην Α’ Γυμνασίου, η οποία θα παρουσιαστεί στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

 

Η Ευφυής Εκπαίδευση χορηγεί το Aegean Digital

E-mail Εκτύπωση PDF

Tην Ευφυή Εκπαίδευση θα έχει ως χορηγό τεχνολογικού εξοπλισμού η τηλεοπτική εκπομπή Aegean Digital που θα προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλήθεια TV». Η εκπομπή θα έχει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα σχετίζεται με τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών. Οι παρουσιαστές θα χρησιμοποιούν ένα διαδραστικό πίνακα Smart Board που θα τους διευκολύνει στην παρουσίαση των θεμάτων.

Περισσότερα...
 

Οι διαδραστικοί πίνακες του 8ου Δημοτικού Χίου στα "ΝΕΑ"

E-mail Εκτύπωση PDF

Πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" έγινε η ιστορία του εξοπλισμού του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χίου με διαδραστικούς πίνακες SMART Board. Ο κος Νίκος Μάστορας, που συνέταξε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, επικοινώνησε με την Ευφυή Εκπαίδευση και ζήτησε την άδεια μας για να αναδημοσιεύσει μέρος της συνέντευξης που μας είχε παραχωρήσει ο διευθυντής του 8ου Δημοτικού Χίου, κος Μερεσεντζής καθώς και άλλο σχετικό υλικό από τον ιστοτόπο μας.

Περισσότερα...
 

Τεχνολογία και εκπαίδευση: η συνέντευξη που μας παραχώρησε η Ε. Γρουσουζάκου, στο alfavita

E-mail Εκτύπωση PDF

Το δημοφιλές εκπαιδευτικό δίκτυο alfavita αναδημοσίευσε στις 17/6/2009 τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ευφυή Εκπαίδευση η Ευφροσύνη Γρουσουζάκου από την Εκπαιδευτική Πύλη του Υπουργείου Παιδείας. Η συνέντευξη αφορά σε θέματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης, τους διαδραστικούς πίνακες, τις on-line κοινότητες εκπαιδευτικών, το e-yliko και άλλα.

Η συνέντευξη της κας Γρουσουζάκου (Ιστορίες Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης, alfavita)

 

Η Ψηφιακή Τάξη του Μουρεσίου Πηλίου στην alfavita

E-mail Εκτύπωση PDF

Στις 3/6/2009 το εκπαιδευτικό ενημερωτικό δίκτυο alfavita αναδημοσίευσε το άρθρο - συνέντευξη της Ευφυούς Εκπαίδευσης σχετικά με την ψηφιακή τάξη που δημιούργησε η έκτη τάξη του Μουρεσίου Μαγνησίας, με εμπνευστή και συντονιστή το δάσκαλο Μανόλη Χειλαδάκη. Το εγχείρημα ξεκίνησε μετά τις διακοπές των χριστουγένων, όταν τα παιδιά αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση να επενδύσουν τα χρήματα από τα κάλαντα για την αγορά ενός μαθητικού φορητού Η/Υ ανά μαθητή. Το εγχείρημα έχει λάβει ήδη αρκετή προβολή και ευχόμαστε να βρει μιμητές, τόσο από το χώρο των εκπαιδευτικών, όσο και από την πλευρά της πολιτείας.

Η συνέντευξη του Μανόλη Χειλαδάκη

Η αναδημοσίευση στην alfavita

 


Σελίδα 1 από 3

Μοιραστείτε ...

Δείτε ...

Τα βίντεο της Ευφυούς Εκπαίδευσης στο YouTube

Σχολιάστε ...

Βρείτε μας στο